QlikView en Big Data

Gebruik maken van de kracht van Big Data-analyse voor zakelijke gebruikers

 

Product rondleiding

Download gratis versie

QlikView – Big Data voor iedereen

Documenten
Dit bestand is beveiligd

Dit bestand is beveiligd

 

Het vroeg oppikken van nieuwe trends in de markt of het detecteren van fraude zijn typische voorbeelden waar analyse van Big Data een belangrijke bijdrage leveren, maar nu het maken van rapportages en analyses niet langer het exclusieve domein is van de data-specialist en het verwerken en analyseren van gegevens niet lang meer hoeft te duren, is big data ook toegankelijk geworden voor de zakelijke gebruiker.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een general manager geïnteresseerd is in een overzicht van alle productielijnen van zijn bedrijf, terwijl een afdelingsmanager verantwoordelijk voor één specifiek product meer details nodig heeft, maar misschien alleen voor de regio’s onder zijn of haar beheer.  In bepaalde gevallen, zoals bijvoorbeeld bij een support manager die de telefonische contacten van één specifieke klant moet onderzoeken, is het dan wellicht weer nodig om de onbewerkte data te bekijken.

 

bigdata-visualIn-Memory Architecture van QlikView: onmisbaar voor analyse van Big Data

Met de gepatenteerde data-engine in het geheugen van QlikView worden gegevens met een factor 10 gecomprimeerd, wat betekent dat op één server met 256 GB RAM tot 2 TB aan ongecomprimeerde
data kan worden opgeslagen. Dit staat gelijk aan miljarden datarijen terwijl responstijden worden geboden die alleen mogelijk zijn met “in-memory architectures”.

Andere QlikView-functies zoals document chaining (documentkoppeling) en binary load(binair laden) versnellen het proces van het verkennen van zeer grote datasets. Dit is het pad dat door veel QlikView-klanten wordt bewandeld bij het analyseren van terabytes aan gegevens die in datawarehouses of Hadoop-clusters en vergelijkbare archiefsystemen zijn opgeslagen.

 

 

Big DataHeeft uw bedrijf reeds geïnvesteerd in Big Data-infrastructuur?  Gebruik dan QlikView Direct Discovery.  

Voor bedrijven die reeds hebben geïnvesteerd in een groot datawarehouse of andere Big Data-infrastructuur en niet alle data in de data-engine van QlikView willen laden, vormt QlikView Direct Discovery een hybride benadering waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel data in het geheugen als data die op dynamische wijze via query’s worden opgehaald uit een externe bron. 

QlikView Direct Discovery doet drie dingen:

  1. Direct data opvragen vanuit Big Data-archieven
  2. Query-resultaten cachen in het geheugen om deze sneller te kunnen ophalen
  3. Associaties onderhouden tussen alle data, waar deze zich ook bevinden

Via deze hybride benadering kunnen zakelijke gebruikers toch gebruik maken van Big Data zonder dat er programmeerkennis vereist is en kan er context en inzicht toegevoegd worden terwijl men kan analyseren tot op detailniveau.  

 

 

 

Big Data onder controle met QlikView

Consolideer relevante data vanuit meerdere bronnen, inclusief Big Data-archieven 
Kies de methode die het meest relevant is voor u en uw IT-infrastructuur 
Maak optimaal gebruik van bestaande investeringen in Big Data-infrastructuur of datawarehouses 
Verkrijg toegang tot Big Data’s complexe datamodellering of programmering 
Onderzoek associaties tussen Big Data en traditionele data 
Visualiseer Big Data met boeiende, geavanceerde graphics 
Verkrijg toegang tot en voer analyses uit op Big Data vanaf mobiele apparaten