QlikView Componenten

Alles wat een applicatie-ontwikkelaar nodig heeft

 

Product rondleiding

Download gratis versie

Om performante apps te ontwikkelen, gebruiken business analisten en BI applicatie ontwikkelaars vooral QlikView Desktop en QlikView Workbench. Ze kunnen integreren met SharePoint-gebaseerde portals en collaboration sites door gebruik te maken van QlikView web parts voor gebruik met Microsoft SharePoint®. Ze kunnen databronnen connecteren door gebruik te maken van standaard interfaces, een open QlikView format voor niet-standaard bronnen, en een aantal connectoren naar de meest populaire business systemen.

1. QlikView Desktop

QlikView Desktop is een op Windows-gebaseerde applicatie die een enkelvoudig punt is van interactie voor extractie, transformatie, ontwerpen van analyses en bouwen van dashboards en rapporten.  Door gebruik te maken van de intuïtieve interface van QlikView Desktop, kunnen ontwikkelaars SQL-achtige scripts (ook met behulp van wizards) maken die ervoor zorgen dat data uit verschillende databronnen een associatief datamodel worden.

2. QlikView Workbench

QlikView Workbench is een Microsoft Visual Studio® plug-in waarmee ontwikkelaars krachtige, web-based QlikView extensies ontwikkelen.
Het is een drag-en-drop web integration toolkit die de flexibiliteit van een sterke QlikView API (application programming interface) combineert met de gebruiksvriendelijke drag-en-drop Visual Studio ontwikkelomgeving.
QlikView Workbench bevat ook een Visual Studio template die ontwikkelaars helpt om snel en eenvoudig te starten met het bouwen van performante QlikView extensies.

3. QlikView Publisher

QlikView Publisher, een optionele module voor QlikView Server, is een planning, administratie en management tool dat functioneert als een enkelvoudig controlepunt voor de QlikView analytische applicaties en rapporten. Administrators kunnen beveiliging en toegang plannen, verdelen en beheren voor alle QlikView applicaties en rapporten in de gehele onderneming.

4. QlikView PDF Distribution

Door het toevoegen van PDF Distribution aan QlikView Publisher kan u PDF rapporten distribueren via email. U kan eenvoudigweg een QlikView-rapport bovenop de bestaande QlikView applicatie maken. Met de QlikView PDF Distribution-wizard van QlikView Publisher kan u de data opnieuw laden, PDF’s aanmaken en uitsturen naar de juiste gebruikers.

5. QlikView web parts voor het gebruik van Microsoft Sharepoint

QlikView web parts voor het gebruik van Microsoft SharePoint® geeft gebruikers de mogelijkheid om QlikView analyses in Sharepoint portals en applicaties te bewaren. Het is een eenvoudige taak om het QlikView object web part uit de SharePoint web part bibliotheek te kiezen en de eigenschappen aan te passen, zodat het naar het QlikView document en object verwijst (bv. een specifieke tabel, grafiek, lijst, etc).